Albanian American Vision

SHQIPTARI ME 100 VITE JETË, ATDHETARI E PATRIOTI I MADH REXHEP BALIDEMAJ

Ismet Sylejmani, author


Foto e madhe dhe historike.
Dy shqiptar besnik.
Dy atdhetar të medhenj.
Dy të burgosur politik.
Rexhep Balidemaj e Muhamet Mavraj!
Çfarë shikimi i thellë e shpues i veteranit të çështjes kombëtare!
Çfarë buzqeshje e çiltërt dhe e ngrohtë e gazetarit legjendar të popullit shqiptar Muhamet Mavraj!
Dy shokë të burgut.
Rexhep Balidemaj 100 vjet e Muhamet Mavraj 51 vjet.
Muhamet Mavraj është 49 vjet më i ri se Rexhep Balidemaj.
Vetëm historia e lavdishme e popullit shqiptar dëshmon të tilla ngjarje të shënuara, të cilat edhe me foto, që thuhet se brenda sajë numëron më shumë se 1000 fjalë, ka dy personalitete që simbolizojnë shqiponjen dy krenare në flamurin e kombit!

Memorja kombëtare do të ruajë në kalendarin e sajë, se në 💯 vjetorin e ditëlindjes së personalitetit të shquar të popullit shqiptar Rexhep Balidemaj, shoku i Tij i burgut, personaliteti i shquar i popullit shqiptar, Udhëheqësi i madh i studentëve të Universitetit të Prishtinës, biri me i guximshëm i fjalës së shkruar publike dhe i vendimeve të mëdha në cilësinë e Kryetarit të Kuvendit të Unionit të Studentëve të Prishtinës Muhamet Mavraj, ia uron ditëlindjen shokut të tij të burgut.

Është e do të mbetet ngjarje e madhe historike, sepse 💯 vjetorin e lindjes të pilotit të parë shqiptar, ia uron shoku e bashkëvuajtësi i Tij i burgut, Muhamet Mavraj, Kryeredaktori i lavdishëm i gazetës së studenteve “Bota e Re” të kohës se luftës së UÇK-së dhe botuesi i gazetës më të guximshme shqiptare “Epoka e Re”.

Urime ditëlindjen Baca Rexhep Balidemaj, shqiptari me një shekull jetë!

Jetegjatesia Jote, i nderuar Rexhep Balidemaj, eshte thesar i madh per faqen e lavdishme qe Ti e ke shkruar, ne historine e popullit shqiptar.

Flamuri i kombit🇦🇱 në nderim të ditëlindjes Tënde, bashkë me tepihun e kuq, ku e hedhë triumfatorë hapin Tënd shekullor, edhe pse mungojnë të organizuar nga shtetet dhe parlamentet e Shqipërisë dhe Kosovës, shpirtërisht janë në sinkron të plotë, festojnë e gezojnë për Ty qindra dhe mijëra e miliona shqiptar që ia duan të mirën, nderin dhe krenarinë e panënshtruar dhe ballëlartë të popullit, Atdheut dhe Kombit.

Gëzuar TY, fëmijëve Tuaj, nipërve e mbesave, gjithë familjes, tërë fisit Balidemaj!

Me shumë respekt,
Ismet Sylejmani,
Prishtinë, 19 Dhjetor 2022

 

Exit mobile version